Body Scrub Nedir?

Body Scrub, cildin ölü deri hücrelerinden arındırılmasına yardımcı olan bir cilt bakım uygulamasıdır. Genelde kaba taneli bir malzemenin, örneğin şeker, tuz veya kahve çekirdeği tozu gibi, cilt üzerinde dairesel hareketlerle sürülmesi yoluyla yapılır.

Body Scrub Faydaları

Body Scrub, cilt için birçok fayda sağlamaktadır.

  • Cildi pürüzsüzleştirir ve parlatır. Ölü deri hücrelerinin atılması, cildin daha yumuşak ve pürüzsüz görünmesini sağlar.
  • Ölü deri hücreleri, cildin gözeneklerini tıkayabilir ve cildin nefes almasını zorlaştırabilir. Body Scrub, cildin gözeneklerini temizleyerek daha iyi nefes almasına yardımcı olur.
  • Body Scrub, ölü deri hücrelerinin atılmasını sağlayarak cildin daha fazla nem tutmasına yardımcı olur.
  • Cildin yenilenmesini ve gençleşmesini destekler.

Body Scrub Nasıl Yapılır?

Body Scrub yapmak için öncelikle banyo veya duş yapıp cildinizi nemli hale getirmelisiniz. Ardından da ovma için kullanacağınız ürünü cildinize dairesel hareketlerle uygulamalısınız. Ürünü uygularken çok fazla bastırmamaya dikkat edin. Aksi takdirde cildinizi tahriş edebilirsiniz. Ovma işlemini bitirdikten sonra cildinizi durulayın ve nemlendirin.

Body Scrub Ürünleri

Body Scrub ürünleri, farklı malzemelerden ve farklı boyutlarda taneciklerden üretilmektedir. Piyasada, şeker, tuz, kahve çekirdeği tozu, deniz tuzu, vb. gibi farklı malzemelerden üretilmiş Body Scrub ürünleri bulabilirsiniz. Tanecik boyutu da ovma ürününün etkisini etkileyebilir. Daha büyük tanecikler, cildin daha derin katmanlarına nüfuz ederek daha etkili bir şekilde ölü deri hücrelerini temizler. Fakat daha büyük tanecikler ciltte tahrişe neden olabileceğinden, hassas bir cildiniz varsa daha küçük tanecikli bir ürün seçmeniz en iyisidir.

Bir yanıt yazın