Ankara Metro Çalışma Saatleri

2023 Ankara metro saatleri her yıl rutin bir şekilde güncelleniyor. Bu sebeple bu yılki metro saatleri ile geçen yılki metro saatleri farklılık gösterebiliyor. Ankara ilimiz metro ulaşım araçlarının en yoğun olduğu kentlerimiz arasında yer alıyor. Metro hatları vatandaşların sağlıklı ve daha hızlı bir şekilde istenilen bölgelere taşınmasında rol üstleniyor. Özellikle sabah iş mesaisine erkenden yetişme konusunda söz konusu ulaşım araçları önemli rol üstleniyor.

Bu nedenle bu ilimizde yaşayan vatandaşlarımız tarafından güncel metro saatleri merak ediliyor. Kentin metroları sabah saat 06:00’da açılıp gece 01:00’da kapanıyor. Bu sebeple Ankara il metroları gün boyu uzun süreli olarak mesai sunabiliyor. Ancak şehirde gece saatlerinde açık olan herhangi metro hattı söz konusu değildir.

Ankara Metro Çalışma Saatleri Hakkında Yapılan Duyurular

İl metroları çalışma saatleri hakkında güncel duyurular yapılıyor. Yapılan duyurular kapsamında şehir metrolarının artık 24 saat boyunca aktif bir şekilde hizmet sunabileceği belirtildi.

Buna göre Ankara yolcularının günün tüm saatlerinde metro hatlarından yararlanabileceği vurgulandı. Bunun haricinde metro hatları hafta sonları da aktif olarak yolcuları taşıyacaktır. Bu hizmet modeli Ankara dışında İstanbul gibi devasa metropol kentlerinde de yürürlüğe sunuldu.

Ankara Metro Hatları Saatleri Neye Göre Belirleniyor?

Ankara metro hatları saatleri doğrudan vatandaşların yoğun taleplerine göre güncellenebiliyor. Ankara metrosu Kızılay merkezinden Sincan ve Çayyolu olmak üzere toplamda 2 farklı güzergah üzerinden çalışmaktadır.

Bu bölgeler üzerinden hareket saati olarak da 01:00 olarak belirlenmiştir. Çayyolu merkezinden Sincan yönüne son hareket saati olarak da 00:35 olacak şekilde ayarlanmıştır.

Sincan OSB-Törekent mevkinden, Çayyolu yönüne doğru ise son sefer saati 00:10 üzerinden sunuluyor. Metro hatları ayrıca bayramlarda da ücretsiz olarak hizmet sunmaktadır. Bu bakımdan vatandaşlar Ramazan ve Kurban Bayramı boyunca metrolardan tamamen ücretsiz olarak yararlanabilecektir. https://haymanagazetesi.org/haber/14419155/ankara-metrosu-calisma-saatleri-belli-oldu-metro-calisma-saatleri-ne-zaman-baslayacak 

Bir yanıt yazın