A2 Ehliyet Yaşı Nedir?

Ehliyet çeşitleri arasında yer alan A2 ehliyet, çoğu kişi tarafından araştırılıyor. A2 ehliyet, aynı zamanda motor ehliyeti olarak da biliniyor. Şimdi bu ehliyet türü hakkında bilinmesi gerekenleri açıklayalım.

A2 Ehliyet Yaşı Nedir? Kimler A2 Ehliyet Alabilir?

Son yıllarda A2 ehliyete olan talep artmış durumda. Dolayısıyla A2 ehliyet yaşı gibi araştırmalar yoğunlukla araştırılmaktadır. Öncelikle A2 ehliyetten söz edelim. Motor silindir hacmi en çok 600 cc olan iki tekerlekli araçları kullanabilmek için gerekli olan ehliyet türüdür. A2 sahibi sürücüler güç sınırı 12 KW ve beygir gücü 16’yı aşmayan üç tekerlekli motosiklet araçları da kullanabilirler. A2 kaç yaşında alınır diyorsanız bu ehliyete başvurma yaşının on sekiz olduğunu da belirtmeliyiz.

A2 ehliyet almak için sürücü kursuna kaydolmalısınız. Sürücü kursundaki teorik eğitim sonrasında MEB tarafından hazırlanan ehliyet sınavına girersiniz. Bu sınava katılmak için harç bedeli yatırmalısınız. Sınavı geçebilmek için elli sorudan en az otuz beş tanesini doğru yanıtlamalısınız. Yani yüz üzerinden en az yetmiş puan almanız beklenir. Sınavı geçince sürücü kursunda pratik eğitiminiz başlar. Sonrasında da uygulama sınavı yapılır.

Ehliyetle Oy Kullanılabilir Mi?

Çoğu insan ehliyetle oy kullanılabilir mi sorusunun cevabını araştırır. Oy kullanabilmek için kimlik numaranızın yazılı olduğu resmi belgenin yanınızda olması gerekir. Ehliyet de bu belgeler arasındadır. Yani ehliyet ile de oy kullanma şansınız vardır.

Bir yanıt yazın